Vanlige spørsmål

 1. Hva menes med måltidserstatning?

  Allévo Low Calorie Bars, Drinks/Smoothies regnes som måltidserstatninger. Det betyr at du får alle de vitaminene og mineralene du trenger i et måltid, men kun ca. 200 kcal. I henhold til regler som er satt av Mattilsynet, må en måltidserstatning gi minst 200 kcal

 2. Hva inneholder Allévo-barer?

  Allévo-barer inneholder blant annet ekstra mye fiber og proteiner i tillegg til vitaminer og mineraler. Fiber gir økt metthetsfølelse og opprettholder en god tarmfunksjon. En høyere andel protein gir også en økt metthetsfølelse og bidrar til å opprettholde en normal muskelmasse.

 3. Hvor får jeg kjøpt Allévos barer?

  Allévos barer kan kjøpes på apoteket.

 4. Hvorfor er det så mye sukker i dem?

  Barene inneholder en høy andel kostfiber og protein. Dette er tørrvarer som gir en kompakt og tørr konsistens. Sukker fungerer da som en konsistensgiver og er viktig for produktets holdbarhet. Allévos intensjon er å holde sukkerinnholdet på et så lavt nivå som mulig, uten å gi avkall på produktenes totale kvalitet. Produktene fra Allévo har dessuten lav GI-verdi (klinisk bestemt) og gir dermed en sakte økning av blodsukkernivået, noe som motvirker store svingninger i blodsukkeret og insulinproduksjon, noe som ellers kan skape søtsug.

 5. På hvilken måte er disse bedre enn en sjokoladekake?

  I motsetning til en sjokoladekake inneholder våre måltidsbarer all næring som trengs for et måltid, men kun ca. 200 kcal. Barene inneholder dessuten en høy andel protein og fiber som gir økt metthetsfølelse. En sjokoladekake inneholder mest sukker (ca. 60 %) i tillegg til en betydelig andel fett.

 6. Hvorfor inneholder de 200 kcal?

  I henhold til regler som er satt av Mattilsynet, må en måltidserstatning gi minst 200 kcal.

 7. Hvem bør være forsiktig med å bruke Allévo?

  Barn, ungdommer, gravide, ammende eller personer med spiseforstyrrelser bør ikke spise våre barer, fordi vektnedgang hos disse personene ikke er sunt.

 8. Kan man erstatte hele kostholdet med barer?

  Nei, det går ikke. Barene er utviklet for å erstatte enkeltmåltider, men gir ikke et fullverdig kosthold. Hvis man vil erstatte et helt kosthold, skal man bruke våre pulverprodukter som er kosterstatninger.

 9. Kan man bytte ut VLCD/LCD-produkter under kickstart-fasen med Allévo-barer i stedet?

  I en kickstartfase skal det kun brukes Allévos pulverprodukter som er sammensatt slik at du får all den næringen kroppen trenger, men som gir svært lite energi. Allévo Low Calorie Bars og Drinks kan du begynne å bruke i vektreduksjonsfasen når du kombinerer Allévo med vanlig mat.

 10. Kan man bruke barene før/etter trening?

  Det går fint for å få i seg den næringen du trenger for å få ekstra energi og orke å trene hardere, eller som restitusjon etter trening.

 11. Kan jeg kombinere ulike Allévo-produkter?

  Det går helt fint å kombinere produkter fra Allévo-sortimentet. Hvis du ønsker en rask start, kan du kickstarte vektreduksjonen ved å spise Allévo VLCD/LCD i 1–2 uker for senere å trappe opp med vanlig kalorifattig mat og Allévo-produkter. Det går fint å kombinere de ulike Allévo-produktene.

 12. Kann jeg bytte ut enkeltmåltider mot Allévo-barer?

  Det går helt fint å bytte ut enkeltmåltider. Det er også bra å tenke på å spise i henhold til tallerkenmodellen og f.eks. fylle halve tallerkenen med grove grønnsaker, f.eks. revne gulrøtter og brokkoli.

 13. Hvor mange måltider om dagen kan man erstatte med barer?

  Ettersom barene våre er måltidserstatninger og utviklet for å erstatte enkeltmåltider, anbefaler vi at man ikke bytter ut mer enn to måltider for å få et fullverdig kosthold.

 14. Har Allévos produkter noen bivirkninger?

  Produktene i seg selv medfører ingen bivirkninger, men inneholder en høy andel fiber, noe som kan påvirke magen om man er sensitiv.

 15. Finnes det studier på at dette fungerer?

  Allévo har et flertall forsøkspersoner som har hatt gode resultater med Allévo-metoden. Forbrukerne sender regelmessig inn historier om hvor fornøyde de er med både produktene og støtten de får. Et eksempel er Helen, som alltid har hatt normal vekt, men som i forbindelse med en sykdom gikk opp 20 kg. ”Ved hjelp av Allévo-produkter, husmannskost og en daglig gåtur lyktes jeg å bli kvitt disse kiloene. Allévo lærte meg å spise regelmessig og å mosjonere”. Det er også utført vurderinger av uavhengige vitenskapelige eksperter fra EFSA (European Food Safety Authority) som har gransket og gjennomgått den vitenskapelige dokumentasjonen som finnes på dette området.

 16. Blir jeg mett av en Allévo-bar?

  Barene gir en god metthetsfølelse som sitter i lenge, og i tillegg tilfredsstiller de tyggebehovet. Allévos produkter inneholder kostfiber som binder vannet i magesekken, og på den måten gir volum og økt metthetsfølelse. Vi anbefaler derfor alltid å drikke rikelig med væske i forbindelse med inntak av Allévo. Allévo-produktene har også et høyt innhold av protein som ifølge kliniske studier gir en god metthetsfølelse.

 17. Allévos produkter har lav glykemisk indeks (GI). Hva betyr det?

  Glykemisk indeks (GI) er et mål på hvor raskt et næringsmiddel øker blodsukkeret. Et næringsmiddel med høy glykemisk indeks øker blodsukkeret raskt, mens et næringsmiddel med lav glykemisk indeks øker blodsukkeret sakte. Når blodsukkeret stiger, produserer kroppen insulin for å senke blodsukkeret. Hvis måltidet du spiste, hadde en høy GI, vil det bli produsert mye insulin, og med en lav GI ville det blitt motsatt. Problemet med næringsmidler som har en høy GI, er at de fører til at det produseres mye insulin, slik at blodsukkeret raskt går ned igjen. Da signaliserer kroppen at blodsukkeret må økes, og du får lyst på noe søtt. Ved å spise næringsmidler med lav GI unngår du at blodsukkeret kjører ”berg-og-dalbane”, og du får energi som varer lenger.